sobota

Pět rad, jak přežít vlastní tchyni

Z představy nedělního rodinného oběda se vám dělá předem nevolno a vaše nejhorší noční můra začíná na "tch…“? Načerpejte Tondovy rady, jak zpacifikovat nesnesitelnou tchyni.

Jen někteří mají to neuvěřitelné štěstí, že spolu s vynikající partnerkou získají i příjemnou tchyni, která pro ně peče bábovky a ve všem je podporuje. Ti ostatní se musejí smířit s tím, že tchyně je osoba, kterou by na ulici nejspíš obešli širokým obloukem, ale která se bohužel jakýmsi nedopatření stala součástí jejich rodiny. Neustále do vás rýpe, udílí rady,a nic jí není dost po chuti. Pokud se však nehodláte uchylovat k ráznému vyřešení situace za pomoci střelné zbraně, nezbude vám nic jiného než se s ní pokusit alespoň nějak vycházet.

Nechejte se inspirovat.

1. Mluvte

Je vaše tchyně bestie zformovaná do podoby ženy? Potom je samozřejmé, že vám dělá problémy na ni vůbec promluvit. V tom případě nemluvte s ní, ale se svou ženou. Taktně podanou pravdu stráví zcela určitě lépe než kousavé narážky, které spolehlivě vedou k nedorozuměním. Když ale budete s manželkou diskutovat o její matce, držte se pouze faktů a odpusťte si subjektivní hodnocení.

"Řekla mi, že mě nikdy nebude mít ráda,“ bude znít sice hůř, ale rozhodně rozumněji než tvrzení: "Úplně z ní cítím, jak by do mě ráda nacouvala autem.“

2. Ovládněte své emoce

Pokud na ni začnete řvát, že se třesou okna, dáváte jí zbraň do ruky – a tím i možnost, aby se naopak na vás nekontrolovatelně rozječela. Odzbrojíte ji naopak, pokud se vám podaří ovládnout své emoce a vystupovat stále příjemně. Pokud se na ni navíc budete umívat a přikyvovat všemu co říká, ztratí její chování smysl a přestane. Na člověka, který nezvyšuje hlas, se totiž špatně křičí. Pokud to nemůžete vydržet, můžete si například říkat, že ji v dětství někdo zneužíval a proto se z ní stala taková svině.

3. Poznejte ji

Na světě neexistuje člověk, které ho by netěšil zájem okolí. Vaše tchyně je sice možná ta nejnudnější semetrika ve střední Evropě, ale pokud alespoň občas položíte nějakou zúčastněnou otázku, máte ji v hrsti. Je to mnohem méně okaté než kupování dárků a také to nezatěžuje peněženku.

4. Pozor na děti

Jestliže máte děti, za žádných okolností si své účty s tchyní nevyřizujte před nimi.

Vaši potomci sice nemusí úplně rozumět tomu, o co mezi vámi jde, ale všechny děti mají velice vyvinutý čich na to, z čeho se dá těžit. Docílíte jedině toho, že budou taktizovat a hrát na obě strany.

Stejně tak se můžete spolehnout, že cokoli vám vyklouzne, dětská ústa ochotně předají dál.

5. Vsaďte na rodinu

Zapřete se a nechejte si ukázat rodinná alba (při prohlížení ostatně můžete myslet, na co chcete, obvykle vystačíte jen s přikyvováním a obdivnými citoslovci). Vytvoří se tak mezi vámi alespoň iluze nějakého pouta a jejím útokům tím ubrousíte ostří.



In English:

From notions sabbatical family dinner you does in advance misease and your worst nightmare begins on "moth …"? Draw Tonda's counsel, how fuck intolerable mothers - in - law.

Only divers have it tall story luck, that the in conjunction with excellent yokemate obtain and pleasant mothers - in - law, which for them bakes fancy bread and at everything is fuels the. The other have to settle with it, that the mothers - in - law is person, which would in the street most likely go round wide arch, but which unfortunately how oversight become part of their families. All the time to the you scratchs, dispenses counsel,and nothing her there are not enough after taste. If however don't mean to yaw to energetic resolution situation with the help of firearms, I cannot choose but you nothing other than with her try to at least somehow go out.

Let inspire.
1. Speak

Is your mothers - in - law beast moulded to the form women? Then it stands to reason, that the you does problems on she at all break silence. In that case not to speak with her, but his woman. Tactfully handed up truth will spend without fail better than to biting allusion, which for a certainty led to misunderstanding. When the but will you with wife be discussing her mother, adhere to only facts and forbear subjective evaluation.
"She told me, that the me will never will not have like," will sound though worse, but definitely reasonable than statement: "Completely from her feel, how would into me like on backed by car."
2. Gain control of his emotion

If on ni start roar, that the shake window, arrange her weapon to the hands – thereby and possibility, to on the contrary up to you beyond control comminute - shrieked. Disarm she on the contrary, if you succeed gain control of his emotion and conduct always pleasantly. If on she in addition will you can and agreeing all what says, falls her behaviour sense and will cease. On man that the no increases voice, namely badly cries. If it cannot endure, you can for example say, that the she in childhood somebody encroach that is why from her become such bear.
3. Identified she

In the world there is no man, which him would displease focus surroundings. Your mothers - in - law is though perhaps the driest jade in middle Europe, but if at least sometimes lay up some involved question, have you got she in handful. Is that a much less goggle - eyed than purchase presents as well as it no burdens wallet.

4. Heed on children

If have you got children, behind no circumstance his amounts with mothers - in - law no solve before them.
Your offspring though doesn't need to completely understand that, about what among you walks, but all the children have very mature smell at it, whereof puts extract. Reach for alone of what as though will feint and play both sides.
As well you can rely on, that the anything you will get out, child's mouth gladly hand over along.
5. Put in on family

Deny one's presence and keep show family scrapbooks (at browsing withal you can think, what do you want, usually suffice only with agreeing and admiring interjection). Form so among you at least illusion some handcuffs and her attacks by grind off edge.


Žádné komentáře: